Serter’den Çeşme Projesi tepkisi

Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası’nda Çeşme için yapılan toplantıya sadece AKP’li vekillerin davet edilmesine tepki gösteren Serter, “İzmir’de, CHP’mizin 14, diğer partilerin de 14 Milletvekili olmasına rağmen basında gördüğüm kadarı ile bu toplantıya sadece AKP’nin dört vekili, 2 il yöneticisi ve yanı sıra CHP’den sadece Büyükşehir Belediye Başkanı davet edilmiş. Bu, bende yeniden bir şeylerin devşirilmek istendiği intibası yarattı, çünkü habersizim. Bu daveti çıkaranlara sözüm: “İzmir’in asil halkının vekillerine verdiği yetkiyi sınırlandırabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tüm vekiller bu toplantıya davet edilmeliydi” dedi.


Kasım ayında, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaTurizm Bakanı Ersoy’a, Ekim 2019’da yayınlanan ve o zaman kimsenin bilmediği ve hala da kimsenin bilemeyeceği şekilde gizlenen, İzmir’in, Çeşme ilçesinin kimi bölgelerine ilişkin çıkarılan Cumhurbaşkanı kararnamesini sorduğunu hatırlatan Serter, “O zaman Bakan, verdiği cevapta “Çeşme,  kültür ve turizm koruma ve gelişme bölgesi olacak,gelişecek” demişti. Son geldiğimiz nokta ortada” dedi.


“Tüm paydaşlarla toplantı istiyoruz”


İzmir’in geleceğini belirleyecek projelerin kapalı kapılar ardında tartışılmasına CHP İzmir Milletvekili olarak sonuna kadar karşı olduğunu söyleyen Serter, çağrıda bulunarak “En kısa zamanda, Sayın Bakandan, 28 İzmir Milletvekilinin, Büyükşehir belediye başkanının, ilçe belediye başkanlarının, özellikle turizmle ilgili oda başkanlarının olduğu kapsamlı bir toplantı daveti bekliyorum! Bu toplantının gerçekleşmesi için görev almaya hazırım” diye konuştu. İktidara yakın bir çok şirket tarafından özel olarak gündeme getirilmiş olan Çeşme Projesi kapsamındaki daha önce köylülerime ait olan yerleri yok pahasına senelerdir aldıklarını söyleyen Serter, sözlerini şöyle tamamladı:


“Şimdi o şirketler yok pahasına köylülerimizden topladığı arazilerden kendilerine inanılmaz rantlar devşireceklerdir. Turizm Bakanı’na çağrı yapıyorum, tapu kayıtlarını birlikte inceleyelim, bugün yandaş şirketlerinizin elindeki araziler daha önce kime aitti, şimdi kime ait görelim. Şirketlerin doğacak karlarından geçmişte oraya sahip olan köylülerin de faydalanması için de bir kararname getirin, burada değerlendirelim. Ne de olsa 20 milyar dolar gibi devasa bir yatırımdan söz ediyorsunuz, öyle değil mi?”