Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Mercimekler Kardeş Belediyeden

Yerel 07.03.2020 - 21:17, Güncelleme: 28.11.2023 - 01:23 4067+ kez okundu.
 

Mercimekler Kardeş Belediyeden

Destek Kart ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapma imkanı sunacak olan Bornova Belediyesi, düzenli ve yeterli beslenmeyi sağlamak için de iki ayda bir olmak üzere protein ağırlıklı ürünlerin yer aldığı destek paketleri gönderecek.
Protein Zinciri adı verilen proje kapsamında dağıtılacak organik nohut  ve mercimek ise Bornova Belediyesi’nin kardeş şehri olan Konya Tuzlukçu’nun Üretim Kooperatifi’nden alınacak. Yapılacak işbirliğine dair protokol iki Belediyenin Başkanları Dr. Mustafa İduğ ve Nurettin Akbuğa arasında imzalandı.    Tuzlukçu’dan alınacak nohut ve mercimeklerin Ağustos ayından itibaren  dağıtılmaya başlanacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı İduğ, “İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine 2 ayda bir içinde süt, yumurta ve bakliyat olan 5’er kiloluk destek paketleri yollayacağız. Bu paketleri hazırlarken özellikle pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlarımızın ürettiklerini ya da ilçe belediyesi kooperatiflerinin ürünlerini tercih ediyoruz. Bu kapsamda daha önce Ovacık Belediyesi ile nohut alımı konusunda anlaşmıştık. Şimdi de Tuzlukçu Belediyesi ile yeni bir anlaşmaya imza attık, arkası gelecek” diye konuştu.    İlçelerindeki tarım potansiyeline dikkat çeken Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ise “Yerli tohumlarla ürettiğimiz fasulye, nohut ve mercimek gibi organik ürünlerimizi böylesi işbirlikleri ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak çiftçilerimize destek oluyoruz. Pekmez, şıra, bağ yaprağı, sirke ve ayrıca ev yapımı erişte, tarhana  gibi ürünlerimiz de var. İleriki süreçte İzmir’e organik tarım ürünlerinin satışını yapabileceğimiz bir mağaza açmayı hayal ediyoruz” dedi.
Destek Kart ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapma imkanı sunacak olan Bornova Belediyesi, düzenli ve yeterli beslenmeyi sağlamak için de iki ayda bir olmak üzere protein ağırlıklı ürünlerin yer aldığı destek paketleri gönderecek.

Protein Zinciri adı verilen proje kapsamında dağıtılacak organik nohut  ve mercimek ise Bornova Belediyesi’nin kardeş şehri olan Konya Tuzlukçu’nun Üretim Kooperatifi’nden alınacak. Yapılacak işbirliğine dair protokol iki Belediyenin Başkanları Dr. Mustafa İduğ ve Nurettin Akbuğa arasında imzalandı. 
 
Tuzlukçu’dan alınacak nohut ve mercimeklerin Ağustos ayından itibaren  dağıtılmaya başlanacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı İduğ, “İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine 2 ayda bir içinde süt, yumurta ve bakliyat olan 5’er kiloluk destek paketleri yollayacağız. Bu paketleri hazırlarken özellikle pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlarımızın ürettiklerini ya da ilçe belediyesi kooperatiflerinin ürünlerini tercih ediyoruz. Bu kapsamda daha önce Ovacık Belediyesi ile nohut alımı konusunda anlaşmıştık. Şimdi de Tuzlukçu Belediyesi ile yeni bir anlaşmaya imza attık, arkası gelecek” diye konuştu. 
 
İlçelerindeki tarım potansiyeline dikkat çeken Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ise “Yerli tohumlarla ürettiğimiz fasulye, nohut ve mercimek gibi organik ürünlerimizi böylesi işbirlikleri ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak çiftçilerimize destek oluyoruz. Pekmez, şıra, bağ yaprağı, sirke ve ayrıca ev yapımı erişte, tarhana  gibi ürünlerimiz de var. İleriki süreçte İzmir’e organik tarım ürünlerinin satışını yapabileceğimiz bir mağaza açmayı hayal ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ilksozgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.