Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Koronavirüs pandemisi ne zaman sona erecek?

Sağlık 20.03.2020 - 07:06, Güncelleme: 28.11.2023 - 01:23 3766+ kez okundu.
 

Koronavirüs pandemisi ne zaman sona erecek?

Profesör Ancha Baranova, yeni koronavirüs pandemisinin sona erme süresi hakkında "Virüs, insan üzerinde varlığını sürdürebilmek için eş evrim geçiriyor. " ifadelerini kullandı.
Koronavirüs her geçen gün giderek daha fazla can almaya devam ederken tüm dünya, bu salgının daha ne kadar süreceğini merak ediyor.   Sputnik'e konuşan biyolog Baranova'ya göre salgının sona erme süresini etkileyecek faktörlerden biri virüsün evrim süreci.   Virüsün yeni taşıyıcıya geçtiğinde zayıfladığının bilindiğini kaydeden Baranova, "Virüs, insandan insana geçtiğinde mutasyona uğruyor ve zayıflıyor. Virüs, insan üzerinde varlığını sürdürebilmek için eş evrim geçiriyor. Bu virüs, şu an bize adapte oluyor. Bunun ne kadar süreceği bilinmiyor" dedi.   Baranova, ikinci faktörün insanların virüse karşı bağışıklık kazanma süreci, yani doğal aşılama süreci olduğunu kaydetti.   Baranova, "Koronavirüs nüfusun yaklaşık yüzde 70'inde hastalığa yol açtığında, halk arasında virüsü yenmek için gereken antikorlara sahip insanlar ortaya çıkacak. Bu durumda, bulaşma artık o kadar kitlesel olmayacak ve herkesin bağışıklığı olacak" ifadelerini kullandı. 
Profesör Ancha Baranova, yeni koronavirüs pandemisinin sona erme süresi hakkında "Virüs, insan üzerinde varlığını sürdürebilmek için eş evrim geçiriyor. " ifadelerini kullandı.

Koronavirüs her geçen gün giderek daha fazla can almaya devam ederken tüm dünya, bu salgının daha ne kadar süreceğini merak ediyor.

 

Sputnik'e konuşan biyolog Baranova'ya göre salgının sona erme süresini etkileyecek faktörlerden biri virüsün evrim süreci.

 

Virüsün yeni taşıyıcıya geçtiğinde zayıfladığının bilindiğini kaydeden Baranova, "Virüs, insandan insana geçtiğinde mutasyona uğruyor ve zayıflıyor. Virüs, insan üzerinde varlığını sürdürebilmek için eş evrim geçiriyor. Bu virüs, şu an bize adapte oluyor. Bunun ne kadar süreceği bilinmiyor" dedi.

 

Baranova, ikinci faktörün insanların virüse karşı bağışıklık kazanma süreci, yani doğal aşılama süreci olduğunu kaydetti.

 

Baranova, "Koronavirüs nüfusun yaklaşık yüzde 70'inde hastalığa yol açtığında, halk arasında virüsü yenmek için gereken antikorlara sahip insanlar ortaya çıkacak. Bu durumda, bulaşma artık o kadar kitlesel olmayacak ve herkesin bağışıklığı olacak" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ilksozgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.